Cloud Architect

Company
DNA
Helsinki   00620 Finland
Category
IT
Type
Full Time
Apply here

About the position

Etsimme pilviarkkitehtia (Cloud Architect) vakituiseen työsuhteeseen DNA:lle.

DNA on saanut useita tunnustuksia erinomaisena työnantajana. Uskomme aidosti, että myös sinä viihdyt meillä. Alempaa löydät syitä sille, miksi sinun kannattaa valita juuri meidät seuraavaksi etapiksi urallasi!

TYÖSUHTEEN TIEDOT: 

 • ​Työtehtävä: Cloud Architect

 • Aloitus: Mahdollisimman pian 

 • Työsuhde: Vakituinen

 • Sijainti: Vapaa etätyö Suomessa, useita toimipisteitä.

 • Haku päättyy: 12.2.2023 

 • Lisätietojen antaja: Esihenkilö Antti Honkanen, antti.honkanen[at]dna.fi

TULEVA TIIMISI:

DNA:n automaatio ja hosting -tiimissä tuotamme kattavasti palveluita yritys- ja kuluttaja-asiakkaillemme. Tiimissämme meitä on kuusi asiantuntijaa, kukin omanlaisensa osaaja. Meille on tärkeää, että erottaudumme ensiluokkaisella palvelulla ja haluamme sinut mukaan mahdollistamaan mieleenpainuvan asiakaskokemuksen. Haluamme, että DNA:lla työskentelee tyytyväinen ja motivoitunut henkilöstö – vain näin voimme tarjota strategiamme mukaisesti markkinoiden parasta palvelua.

TÄRKEIN TYÖNKUVASI: 
 

Tulet työskentelemään osana automaatio- ja hosting -tiimiä ja raportoit tehtävässä esihenkilöllesi Antti Honkaselle. Pilviarkkitehtinä pääset suunnitelemaan ja toteuttamaan asiakasratkaisuja ja toimimaan osana myynti- ja palvelukehitysprosessejamme. Toimit pilvipalveluiden osaajana, jonka tehtävänä on tuottaa pilvi ja reunalaskenta eli Cloud ja Edge Cloud ratkaisuja.- Tässä roolissa tehtävänäsi on myös kehittää ja kasvattaa yrityksemme Cloud ja Edge Cloud-palveluiden liiketoimintaa ja tuotetarjoamaa. Pilviarkkitehtinä saat lisäksi mahdollisuuden työskennellä merkittävien asiakkaiden, alan johtavien teknologioiden, yhteistyökumppaneiden sekä kokeneiden asiantuntijoiden ja konsulttien kanssa.

Vastaat omalta osaltasi asetettujen määrällisten ja laadullisten tavoitteiden saavuttamisesta. Työtehtäviin kuuluu lisäksi ratkaisumyynnin tukeminen ratkaisukokonaisuuksien koostamisessa asiakastarpeen mukaisesti sekä tukea tarjous- ja esitysmateriaalin tuottamista.

Tärkeimmät vastuualueesi ovat:

 • Kehität DNA:n reunapilvistrategiaa, tiekarttaa ja arkkitehtuuria yhdessä yritysten omistajien, yritystason arkkitehtien ja muiden sidosryhmien kanssa.

 • Cloud ja Edge Cloud -toteutuksien suunnittelu- ja ylläpitotyöt sekä toteutettujen ratkaisujen dokumentointi.

 • Liiketoimintayksiköiden tukeminen ja asiakaskohtaisten ratkaisuehdotuksien laatiminen.

 • Pilviautomaation ja -prosessien E2E kehitys yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa.

 • Yhteistyön jatkuva kehittäminen sisäisten- (ml. Telenor) ja ulkoisten sidosryhmien suuntaan.

Tärkeimmät sidosryhmät tulevat olemaan DNA:n liiketoimintayksiköt, asiakkaat, kumppanit, teknologiavalmistaja sekä toimittajat.

TOIVOTTU OSAAMISESI: 

Etsimme henkilöä, jolla on koulutus tai sitä vastaavat taidot hankittuna työkokemuksen kautta. Käytät sujuvasti erilaisia ohjelmistoja ja olet hyvä etsimään tietoa eri lähteistä. Otat rohkeasti yhteyttä uusiin ihmisiin ja sinulle on luontevaa työskennellä sekä itsenäisesti, että osana ryhmää.

Tehtävässä onnistumisen kannalta on tärkeää, että sinulta löytyy osaamista pilvipalveluiden ja erityisesti Azuren osalta. Arvostamme asennetta ja kykyä oppia uusia asioita.

Erityisosaamiset, joista on hyötyä tässä työpaikassa:​

 • Parhaiden pilvikäytäntöjen ymmärtäminen turvallisuuden, hallinnon, vaatimustenmukaisuuden, pääsynhallinnan ja verkottumisen osalta.

 • Vahva tekninen tausta Azure -ydinpalveluista ja ymmärrys Azuren arkkitehtuurista. (Azure Well-Architected Framework)

 • Osaaminen muista pilvipalveluista, kuten GCP ja AWS on eduksi.

 • Kyky toteuttaa kilpailukykyisiä ratkaisuja missä korostuu saatavuus, suorituskyky ja kustannustehokkuus.

 • Pilvipalveluihin liittyvät Edge, eli reunalaskennan alustat (Azure, AWS tai Google Cloud (IaaS, PaaS, SaaS palvelut) ja näihin liittyvät teknologiat)

 • Erilaisten työkalujen tuntemusta kuten esim. Terraform, Lighthouse

 • Kokemusta erilaisista automaatio ja CI/CD ratkaistuista. (GitLab)


Kielitaidot: suomi, englanti pakollinen. 

Voit jättää hakemuksesi suomeksi tai englanniksi. 


Kokeilemme tekniikka- ja IT-osastoillamme mallia, jossa työhönottopaikaksi voit valita minkä tahansa toimipisteeseemme. Kokeilun taustalla on työnantajalupauksemme olla inhimillinen ja omanlainen työpaikka kaikille DNA:laisille. DNA:n toimipisteet sijaitsevat Helsingin lisäksi Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Pietarsaaressa, Porissa, Raumalla, Taivalkoskella, Tampereella ja Turussa.

MIKSI VALITA DNA: 

Tuleva työyhteisösi luottaa sinuun, aina. Haluamme olla arvojemme mukaisesti mutkattomia, nopeita ja ketteriä. DNA:lla valtuutetaan yksilöitä ratkaisemaan ongelmia, tekemään päätöksiä sekä annetaan tilaa ja resursseja asioiden eteenpäin viemiseen. Keskitymme tuomaan arvoa asiakkaillemme ja jaamme uudet opit keskenämme. Meillä jopa työympäristö on tehty niin, että ideointi ja ajatusten keskinäinen pallottelu olisi mahdollisimman helppoa. Johtajat ja esimiehet eivät istu omissa kerroksissaan, vaan yhdessä muun henkilökunnan kanssa – näin ideoita on helppo viedä yhdessä eteenpäin. Työntekijöille tarjottavia etuja on myös todella kattavasti ja ne näkyvät, mm. palkintoina Suomen parhaat työpaikat -sijoitus 1 sekä Perheystävällinen työpaikka -tunnus.

DNA:n tavoitteena on olla erinomainen työpaikka, ja pyrimme jatkuvasti kehittämään käytäntöjämme työnantajana, jotta tämä toteutuisi. Alla olevista linkeistä löydät lisätietoja asioista, jotka saattavat kiinnostaa sinua. 

DNA LYHYESTI: 

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli 956 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.