Valg av styremedlemmer i Telenor ASA

Pressemelding
4 minute read
Alternative descriptive text

Bedriftsforsamlingen for Telenor ASA har i møte 10. mai 2023 valgt Jens Petter Olsen som styreleder, med virkning fra 10. mai 2023 for en periode på inntil to år.

- Jeg er takknemlig for tilliten bedriftsforsamlingen har gitt meg. Telenor har en ambisiøs ny strategi for å sikre langsiktig vekst og samtidig utvikle gode tjenester for flere kunder. Jeg gleder meg til å bli kjent med styret, ledelsen og de ansatte, og begynne å jobbe med de viktige oppgavene for selskapet, sier Olsen.

Olsen er nestleder i styret i DNB, hvor han også leder risikostyringsutvalget. Han har vært styremedlem i DNB siden 2019. Fra 2008 til 2018 var han ansatt i Danske Bank hovedsakelig i ulike lederstillinger. Olsen har også mer enn ti års erfaring fra Norges Bank og Norges Bank Investment Management (NBIM), inkludert som leder av New York-kontoret til NBIM fra 2000 til 2008. Han er utdannet siviløkonom HAE fra Norges Handelshøyskole og en Master of Philosophy (Finance) fra London Business School.

- Jens Petter Olsens solide internasjonale bakgrunn, hans ledererfaring og kunnskap om kapitalmarkeder har vært sentral i hans nominasjon og valg som styreleder. Sammen med resten av de valgte styremedlemmene har vi sterk kompetanse i styret i Telenor ASA, sier Bjørn Erik Næss, leder av valgkomiteen.

I tillegg til valg av styreleder ble Jan Geldmacher, Gyrid Skalleberg Ingerø og Ottar Ertzeid valgt inn som nye styremedlemmer i Telenor ASA. Gunn Wærsted, Jørgen Kildahl, Jon Erik Reinhardsen og Elisabetta Ripa trer ut av styret med virkning fra 10. mai 2023.

Bedriftsforsamlingen vedtok videre å gjenvelge Irene Vold og valgte Sune Jakobsson og Esben Smistad som nye ansattrepresentanter i styret til Telenor ASA. De nye styremedlemmene etterfølger Jan Otto Eriksen og Roger Rønning. Som varamedlemmer for de ansattes representanter ble følgende valgt: Tom Espe Doknes, Henrik Yttervik, Jørgen Finnby og Kjetil Kjellstadli (i rekkefølge valgt som vara for Sune Jakobsson og Irene Vold) og Roger Rønning, Anita Steine og Sabah Qayyum (i rekkefølge valgt som vara for Esben Smistad).

Styremedlemmene og varamedlemmer ble valgt med virkning fra 10. mai 2023 for en periode på inntil to år.

Styret i Telenor ASA skal i henhold til Telenor ASAs vedtekter bestå av mellom 5 og 13 medlemmer. Etter valget i bedriftsforsamlingen vil styret ha ti medlemmer, inkludert de tre ansattrepresentantene, som består av følgende:

- Jens Petter Olsen (styreleder)
- Pieter Cornelis Knook
- Astrid Simonsen Joos
- Nina Bjornstad
- Jan Geldmacher
- Gyrid Skalleberg Ingerø
- Ottar Ertzeid
- Sune Jakobsson (ansattrepresentant)
- Esben Smistad (ansattrepresentant)
- Irene Vold (ansattrepresentant)

Kontaktperson for Investor relations:
Håkon Hatlevik, +47 901 46 070
hakon.hatlevik@telenor.com

Pressekontakt:
David Fidjeland, +47 934 67 224
david.fidjeland@telenor.com