Arkitekt

Selskap
Telenor Norway
Oslo Norway
Kategori
IT
Type
Full Time
Søk her

Om stillingen

Hvorfor velge Telenor? Tja, vi er litt usikre 

Om du liker å utforske og pløye ny mark, er det nok utrullingen av 5G som er den beste grunnen til å bli med i Telenor. Vi skal pushe grensene for teknologien, enten det er å skape bedre opplevelser for gamere takket være redusert latency, gjøre fjernoperasjoner mulig med økt responstid eller utvikle tjenester vi per nå bare ser konturene av. 

Om du snarere motiveres av virkelig store og komplekse oppgaver, så er det overgangen til skybaserte tjenester som vil være en annen god grunn til å jobbe i Telenor. I takt med at IT er blitt kjernen i Telenor, har vi økt satsingen formidabelt, og det blir ikke mangel på store utfordringer fremover. 


Samtidig kan det jo være slik at du snarere trigges av de enormt strenge kravene til sikkerhet som følge av at alt henger sammen i ulike skybaserte tjenester. Vi skal være førstelinjen i forsvaret av det digitale Norge, intet mindre. Det kan dessuten være at du vil jobbe i små, autonome team, men samtidig ha kraften i våre samlede ressurser.  Så ja, selv om vi er særdeles sikre på at det er vel verdt å snuse nærmere på Telenor, er det neimen ikke godt å si hva den beste grunnen er. 

Som arkitekt tror vi uansett du liker å ha det overordnede blikket og se hvordan vi kan knytte alle disse nye applikasjonene og systemene sammen til gode tjenester slik at våre millioner av kunder kan fortsette å dele gleder og sorger og både gratulere og kondolere.

Vi håper du særlig liker å jobbe med arkitektur innen nettverk og sikkerhet og trigges du av å lage morgendagens produkter og tjenester til våre kunder så får du jobbe tett med kollegaer på markedssiden for å skape gode kundeopplevelser.

Arbeidsoppgaver

 • Være en pådriver for vår digitale transformasjon, med særlig vekt på 5G, skytjenester og automatisering

 • Jobbe med utvikling og forbedring av kundeporteføljen ved å utvikle og forbedre våre tekniske løsninger

 • Sikre at vi tar riktige avgjørelser innen nettverk og sikkerhetsarkitektur

 • Jobbe innenfor rammen av målbilder og samtidig sikre høyest mulig forretningsverdi

Kompetanse og erfaring

 • Det spiller ingen rolle hvor du har lært det du kan – kanskje har du relevant utdanning eller dokumentert erfaring fra andre steder (det trenger ikke være arbeidserfaring).

 • Erfaring med utvikling og arkitektur på moderne, skybaserte plattformer 

 • Fordel med erfaring fra Java, Apache Camel, Kafka, REST, Swagger, Maven, GIT eller noen av de svært mange andre språkene vi bruker i Telenor 

Personlige egenskaper
For å trives i denne rollen må du like samarbeid og å ta det ansvaret som følger av en DevOps-arbeidsform med små, autonome team. Du må også elske – ja vi sier elske – ny teknologi og fascineres av hvordan vi kan være med på å endre samfunnet til det bedre. Som nevnt over må du også være typen som liker å ha et helhetlig blikk på 


Vi tilbyr

 • Muligheten til å være med og forme samfunnet gjennom å pushe grensene for ny teknologi

 • Større og flere utfordringer enn de fleste andre steder

 • Et svært godt fagmiljø med eksperter innen hvert eneste felt

 • Den graden av variasjon du selv vil ha

 • En såpass fleksibel arbeidsdag at det har fått et eget navn: SmidigDag

 • Avtalt og avsatt tid til videreutdanning og egenutvikling

 • Lønn, pensjonsordning, forsikringer og aksjespareprogram og andre goder som subsidiert trening, stort tilbud om hytter, foreninger og bedriftsidrettslag. 


Lurer du på prosessen rundt hvordan vi ansetter våre nye arkitekter?
Prosessen handler om at vi skal se om dette kan være en god match for oss begge. Du vil møte mulig nye kollegaer og ledere i IT. De ønsker å bli bedre kjent med hvem du er og hvor din fagnysgjerrighet ligger. Samtidig blir du kjent med oss og hvilke muligheter vi har for deg - sammen skal vi finne ut hvor du kan passe og trives best. Kanskje er du nysgjerrig på to av våre DevOps-team? Da vil du treffe to av lederne. Valget om hvor er til syvende og sist ditt.